De 7 nieuwe HR-banen van de toekomst

Het Cognizant Center for Future of Work en Future Workplace zijn samen begonnen aan een negen maanden durend initiatief om te bepalen hoe de toekomst van HR er precies zal uitzien. Het resultaat was de ontwikkeling van meer dan 60 nieuwe HR-banen, inclusief gedetailleerde verantwoordelijkheden en vaardigheden die nodig zijn om in elke rol te slagen.  Hieronder zie je 7 functies die een cruciale rol zullen spelen in de toekomst. 

1-Human Bias Officer 

In een wereld waarin steeds meer op AI wordt vertrouwd om beslissingen te nemen, is het belangrijk om iemand te hebben die toezicht houdt op menselijke vooroordelen. De Human Bias Officer moet ervoor zorgen dat de gegevens die worden gebruikt om AI-modellen te trainen, representatief zijn voor alle groepen, en dat eventuele vertekeningen worden gecorrigeerd. Voor deze functie zijn sterke analytische en kritische denkvaardigheden vereist, evenals inzicht in statistiek en waarschijnlijkheid.

2-Directeur of Wellbeing 

De Director of Wellbeing is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van programma’s om het welzijn van werknemers te verbeteren. Dit omvat fysieke, mentale en emotionele gezondheid, evenals de balans tussen werk en privéleven. De directeur Welzijn moet een sterke leider zijn met uitstekende communicatieve vaardigheden, omdat hij/zij zal werken met werknemers op alle niveaus van de organisatie. Hij/zij moet ook een goed begrip hebben van menselijk gedrag en hoe positieve verandering te creëren.

3-VR Immersion Counselor

Met de toenemende populariteit van virtual reality is het geen verrassing dat er een nieuwe HR-functie is gecreëerd om aan deze vraag te voldoen. De VR Immersion Counselor zal verantwoordelijk zijn voor het helpen van werknemers om zich aan te passen aan het werken in een virtuele omgeving. Hij of zij moet in staat zijn om steun en begeleiding te bieden aan werknemers die worstelen met de overgang. Voor deze functie zijn uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden vereist, evenals een diepgaande kennis van virtual reality-technologie.

4-HR Data Detective

Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? In het volgende decennium zal HR meer datadetectives nodig hebben om alle verzamelde gegevens te kunnen doorgronden. Je zult in staat moeten zijn om gegevens te analyseren en trends te identificeren om uw bedrijf te helpen betere beslissingen te nemen met betrekking tot talent. Als je klaar bent voor de uitdaging, begin dan nu met het opfrissen van je vaardigheden op het gebied van gegevensanalyse!

5-Mens-Machine Teaming Manager

In de toekomst zullen machines en mensen nauwer moeten samenwerken dan ooit tevoren. De human-machine teaming manager is er verantwoordelijk voor dat deze teams productief en effectief zijn. Voor deze functie zijn sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden vereist, evenals een diepgaande kennis van zowel menselijk als machinegedrag.

6-Hoofd Bedrijfsgedrag

Organisaties worden steeds complexer, en als gevolg daarvan verandert de vereiste vaardigheden van HR-professionals. De Head of Business Behavior zal verantwoordelijk zijn voor het begrijpen en voorspellen hoe werknemers zich zullen gedragen in verschillende situaties. Hij of zij moet deskundig zijn op het gebied van organisatiepsychologie en een diepgaand inzicht hebben in menselijk gedrag. Deze rol zal van cruciaal belang zijn om organisaties te helpen de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

7- Employee Experience Engineer

In het steeds veranderende bedrijfsleven van vandaag is het belangrijker dan ooit om een team van toegewijde Employee Experience Engineers te hebben. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en beheren van werknemerservaringen. Deze ervaringen moeten boeiend, productief zijn en in lijn met de bedrijfswaarden. Ze moeten deskundige probleemoplossers zijn en een diep inzicht hebben in zowel menselijk gedrag als technologie. Als jij voorop wilt blijven lopen in de wereld van HR, dan is dit de baan voor jou.

Bron : https://hbr.org/2020/08/21-hr-jobs-of-the-future

Personeelsplanning

Veranderen de roosters van je personeel voortdurend?
Met Shyfter kun je eenvoudig je werktijden aanpassen aan het tempo van je bedrijf.

Tijdregistratie

Uw werknemers checken in en uit via hun smartphone. De GPS-locatie kan bij elke check-in of tijdens een pauze worden geregistreerd. Dit is erg handig om te weten waar ze werken. De optie kan op elk moment worden uitgeschakeld.

Verlof & afwezigheid

Hebben uw werknemers vakantiedagen gepland? Dankzij onze beheerservice en de functionaliteiten van onze software kunnen gebruikers hun vakantieaanvragen rechtstreeks via de mobiele interface indienen.

Vraag een gratis demo.