Onboarding van werknemers: een grote uitdaging voor bedrijven in 2022

Avantages d'une pointeuse - Shyfter

Als u weet hoe u een effectief inwerkplan voor nieuwe werknemers kunt opstellen, kunt u toptalent aantrekken en behouden. Hier zijn 7 stappen om je daarbij te helpen.

1. Stuur een welkomstbericht

U kunt nieuwe werknemers een welkomstbericht sturen voordat ze aan de slag gaan. Dit kan hen helpen zich voor te bereiden en te weten wat zij op hun eerste dag kunnen verwachten, wat ook tijd kan besparen tijdens het introductieproces. Een welkomstbericht kan bijvoorbeeld het volgende bevatten

  • alle in te vullen documenten, zoals contracten en formulieren
  • de locatie van de opdracht en de datum en tijd van aankomst
  • toegang tot het werknemerswebportaal of de software voor tijdregistratie
  • een dagboek van hun eerste dag of week op het werk
  • een lijst van de documenten die zij op hun eerste dag moeten meenemen
  • instructies of aanwijzingen om naar hun nieuwe werkplek te gaan

2. De werkruimte voorbereiden 

Het is ook nuttig om de werkruimten van nieuwe personeelsleden vooraf voor te bereiden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat hun telefoon goed werkt of dat hun kluisje beschikbaar is. 

3. Geef ze een rondleiding op de werkplek

Maak tijd vrij om uw nieuwe aanwinst wegwijs te maken in zijn nieuwe werkomgeving. Zo kunnen zij de indeling zien van het kantoor, het magazijn, het restaurant of een andere ruimte waar zij zullen werken.

Zorg ervoor dat u tijdens de rondleiding uw nieuwe medewerkers voorstelt aan het andere personeel. Door hen voor te stellen aan hun collega’s kunnen zij zich beter integreren in de bedrijfscultuur en vriendschappen opbouwen. Dit is essentieel voor een prettige werkomgeving. 

4. Regel een ontmoeting met de manager

Het is belangrijk dat de nieuwe werknemer zijn of haar nieuwe manager zo snel mogelijk ontmoet. De manager kan de nieuwe werknemer een overzicht geven van de teamdynamiek en hem/haar voorstellen aan zijn/haar collega’s in het team. De manager kan ook de functieomschrijving en de verwachtingen van de functie bekijken, en de nieuwe werknemer helpen zijn carrièredoelen te bepalen. Dit is een goed moment voor de nieuwe werknemer om vragen te stellen. 

5. Laat ze kennismaken met hun werkruimte

Neem uw nieuwe werknemer mee naar zijn werkplek en help hem op zijn gemak te stellen. Geef ze een sleutel van het gebouw, een parkeerkaart of iets anders dat ze nodig hebben. Help hen ook eventuele apparatuur op te stellen en geef hen instructies voor het gebruik ervan. Het is belangrijk dat zij de tijd krijgen om aan hun nieuwe werkomgeving te wennen. 

6. Voortdurende basisondersteuning bieden

Nieuwe werknemers hebben steun van het bedrijf nodig om hun rol te leren en zich aan te passen aan de bedrijfscultuur. Tijdens hun eerste week op de baan, kunt u:

  • Inchecken bij uw nieuwe werknemer
  • Stuur hen links naar nuttige artikelen of documenten om te lezen
  • Maak hun profiel aan op de website van het bedrijf of de sociale media
  • Organiseren en plannen van noodzakelijke trainingssessies 

7. Follow-up van de integratie 

Door regelmatige monitoring (eerste week, eerste maand, eerste kwartaal) kunt u ervoor zorgen dat de integratie goed verloopt en eventuele problemen corrigeren.

Personeelsplanning

Veranderen de roosters van je personeel voortdurend?
Met Shyfter kun je eenvoudig je werktijden aanpassen aan het tempo van je bedrijf.

Tijdregistratie

Uw werknemers checken in en uit via hun smartphone. De GPS-locatie kan bij elke check-in of tijdens een pauze worden geregistreerd. Dit is erg handig om te weten waar ze werken. De optie kan op elk moment worden uitgeschakeld.

Verlof & afwezigheid

Hebben uw werknemers vakantiedagen gepland? Dankzij onze beheerservice en de functionaliteiten van onze software kunnen gebruikers hun vakantieaanvragen rechtstreeks via de mobiele interface indienen.

Vraag een gratis demo.