Start-up Shyfter en vaccinatiecentrum voor zes Antwerpse gemeenten maken van titanenwerk kinderspel

Brussel, 15 maart 2021. Het HR-techbedrijf Shyfter, dat digitale oplossingen biedt voor personeelszaken via een online registratieplatform en mobiele apps, heeft de coördinatie van het medewerkersbestand voor het vaccinatiecentrum RupeLaar te Niel geruggensteund.

We stonden voor een enorme logistieke uitdaging, en dat op een kritiek moment tijdens deze COVID-19-crisis. Het was dus van cruciaal belang dat onze organisatie geen steken liet vallen, zodat de vaccinatiestrategie niet in het gedrang kwam.” vertelt      Eva Van Hansewijck, die het HR management van het vaccinatiecentrum RupeLaar voor haar rekening neemt. “Reeds vertrouwend op Shyfter voor onze andere projecten, wisten we dat we van dit huzarenstukje ook een succesverhaal konden maken! Onze volgende stap is nu de capaciteit van onze shifts nog verder opdrijven naar 1000 per maand.”

Het platform wordt naast de planning ook voor reporting, timesheets en contractenbeheer gebruikt.Kandidaat-artsen, apothekers, verpleegkundigen, vrijwilligers enzovoort, melden zich nu zelf aan op de beveiligde website van Shyfter, waarna ze met een eenvoudige druk op de knop goedgekeurd worden – en dat alles GDPR-proof. Vervolgens worden aan de medewerker bepaalde kwalificaties toegekend, die hen dan op hun beurt weer toegang verlenen tot de beschikbare shifts. Elke medewerker kiest op datzelfde platform uit de beschikbare shifts en stelt zo zelf een eigen uurrooster samen.

Het systeem betekent een enorme tijdswinst voor de coördinatie van het medewerkersbestand en is bovendien ergonomisch, gebruiksvriendelijk en vanop afstand vlot te beheren.” voegt Xavier Closon, Planning Director bij Shyfter, eraan toe. “Daarbij verhoogt de eigenhandige samenstelling van het uurrooster de betrokkenheid van de werkkrachten. Daaruit volgt dat we meer op hen kunnen rekenen.”

Shyfter revolutioneert zijn sector en is zelfs ten tijde van lockdown een zeer snel groeiend bedrijf. Ondanks de negatieve impact van de crisis op het klantenbestand sloot de start-up het jaar 2020 met een groei van 300%.

2020 was een jaar vol gemengde gevoelens. Onze klanten in de evenementsector en de klassieke horeca staan nog steeds op stand-by, terwijl de bouw, retail en takeaway een ontzettende ‘boom’ kenden met vraag naar meer personeel als gevolg.” Licht Lionel Hermans toe, Founder & Managing Partner bij Shyfter. “We hebben nu onze activiteiten naar Frankrijk uitgebreid en blijven ook zeer ambitieus voor de toekomst. 2021 zal het jaar zijn van een strategische kapitaalverhoging en de lancering van onze V3, met als doel het aantal gebruikers van ons platform te verdrievoudigen. Met het vertrouwen van Vlotter te RupeLaar staan we ook paraat om vaccinatiecentra elders in België te ondersteunen.”

Over Shyfter

Shyfter is een tech start-up die met zijn revolutionaire aanpak de status quo in HR opschudt. Zijn innovatieve cloud-based oplossingen vereenvoudigen en stroomlijnen alle personeelszaken – van planning tot payroll – , in de vorm van online en mobiele applicaties. Bovendien werkt het bedrijf in alle transparantie met het RSZ en de verschillende sociale secretariaten. In hun klantenbestand bevinden zich onder andere KFC, Quick, Brico, Delhaize, Thai Café, Interxion, Marcolini, Sequoia en nog vele anderen.

Over Vlotter

Vlotter is een sociale onderneming met een hart voor inclusie en participatie. Het is een intergemeentelijke samenwerking tussen Aartselaar, Boom, Hemiksem, Niel en Rumst. Binnen een holdingstructuur ontplooien ze activiteiten in een maatwerkbedrijf, sociale diensten, thuiszorg en aangepast personenvervoer, en sociale projecten, waarmee ze een regio met meer dan 79.000 inwoners bedienen.

Personeelsplanning

Veranderen de roosters van je personeel voortdurend?
Met Shyfter kun je eenvoudig je werktijden aanpassen aan het tempo van je bedrijf.

Tijdregistratie

Uw werknemers checken in en uit via hun smartphone. De GPS-locatie kan bij elke check-in of tijdens een pauze worden geregistreerd. Dit is erg handig om te weten waar ze werken. De optie kan op elk moment worden uitgeschakeld.

Verlof & afwezigheid

Hebben uw werknemers vakantiedagen gepland? Dankzij onze beheerservice en de functionaliteiten van onze software kunnen gebruikers hun vakantieaanvragen rechtstreeks via de mobiele interface indienen.

Vraag een gratis demo.