Kosten voor het implementeren van een tijdsregistratiesysteem

Wilt u de werktijd van uw medewerkers registreren en een digitale tikklok gebruiken? Het is zeker dat het registreren van werktijden of het gebruik van een planningsinstrument kosten met zich meebrengt. Een vraag die ongetwijfeld bij u opkomt wanneer u overweegt om uw planningen en werktijden te digitaliseren, is: wat zijn de kosten van een tijdregistratiesysteem? De prijzen kunnen variëren afhankelijk van bepaalde factoren, wij vertellen u alles!

Factoren die de prijs van een tikklok kunnen beïnvloeden

Verschillende factoren kunnen de kosten van een tijdregistratiesysteem of software wijzigen:

  • Bedrijfsgrootte: Afhankelijk van het aantal werknemers in uw bedrijf dat moet worden opgenomen in uw planningssoftware, kunt u kiezen voor meer of minder geavanceerde planningssoftware met meer of minder functies. Als u kiest voor een geavanceerder planningsmodel, zal ook de kostprijs toenemen.
  • Soorten werktijden om te beheren: Diverse dienstroosters zoals flexibele uren, nachtdienst, ploegendienst, compensatie-uren, overuren, compensatieverlof, vakanties… al deze verschillende schema’s binnen uw bedrijfsbeheer moeten onafhankelijk worden behandeld in uw planningen. Hiervoor heeft u opnieuw een geavanceerd planningsinstrument nodig, wat van invloed is op de uiteindelijke prijs van uw planningssoftware.
  • Kosten van de interventie van een expert voor het installeren van de digitale tikklok.
  • Kosten van de applicatie of de planningssoftware gewijd aan het beheer van de gegevens verzameld door de tikklok en het beheer van de werktijden van het personeel.
  • Kosten van de verbruikte elektriciteit die nodig is om de software en de tikklok te laten werken.
  • Enz.

Let op de bijkomende kosten!

Na de installatie van uw elektronische badgelezer moet u zich ervan bewust zijn dat bepaalde incidentele kosten te verwachten zijn.

Inderdaad, in geval van een storing of onderhoud van de tikklok, moet u een bepaald bedrag betalen, afhankelijk van de tussenkomst van de technicus.

Bovendien vertegenwoordigt het opleiden van uw personeel in het gebruik van de digitale tikklok of de software, evenals de functies, opnieuw een kost voor het bedrijf.

Tot slot moeten, afhankelijk van de tijdregistratie- en planningssoftware die u hebt gekozen, bepaalde verbruiksgoederen (kaarten, badges, enz.) worden besteld, wat een aanzienlijke last met zich meebrengt.

Vergelijk offertes

Een goede manier om onnodig geld uit te geven, is door de beschikbare aanbiedingen op de markt te vergelijken met betrekking tot planningsinstrumenten. Om dit te doen, moet u eerst nauwkeurig uw behoeften op het gebied van plannings- en personeelsbeheer bepalen. Definieer vervolgens de verschillende functies en planningsaanbiedingen die het beste aansluiten bij uw verwachtingen en vraag deze bedrijven om duidelijke en gedetailleerde offertes.

Op deze manier kunt u de offertes vergelijken en degene kiezen die het beste past bij uw werkomgeving en uw project, terwijl het binnen uw budget blijft.

Conclusie 

Zoals u heeft begrepen, hangt de kostprijs van een tijdregistratie- en planningsysteem af van uw bedrijf en uw project, van uw behoeften op het gebied van planningsbeheer en het systeem dat u kiest om te installeren. Met de Shyfter-planningssoftware is het eenvoudig om de kosten van uw systeem te bepalen, aangezien het slechts een app is die beschikbaar is op tablet/smartphone. Nadat de app is gedownload, kunt u uw account configureren en eenvoudig, intuïtief en snel toegang krijgen tot de planningsfuncties met ons aanbod.

Met de Shyfter-plannings- en planningssoftware bespaart u ook aanzienlijk veel tijd! Ons aanbod past zich aan aan de behoeften van uw bedrijf op het gebied van planning en uw project, terwijl het de nodige oplossingen biedt om uw middelen en de planning van uw teams optimaal te beheren, maar ook om de administratieve taken met betrekking tot uw organisatie te vergemakkelijken.