Onze tips voor het optimaliseren van het beheer van uw medische planning

medische planning - Shyfter

Het beheren van een medische planning kan complex zijn. Het werk van de wacht, het beheer van de patiënten, de pauzetijden… zijn tal van factoren om rekening mee te houden. Hier zijn onze tips om u te helpen deze planning te optimaliseren.

Waarom kiezen voor software voor planningbeheer?

De medische sector is een zeer breed werkgebied, met veel zowel particuliere als openbare bedrijven. Zo zijn er brede behoeften op het gebied van personeelsbeheer en werkroosters.

Toch is er een gemeenschappelijk punt: de behoefte aan organisatie van roosters. Met soms enkele honderden werknemers hebben deze structuren op elk moment snel en gemakkelijk toegang nodig tot de beschikbaarheid, afwezigheden en werktijden van elke werknemer.

Om dit te bereiken, is het serieus overwegen van de aanschaf van planningsoftware een optie. Deze tools vergemakkelijken dit beheer door hun centralisatie van gegevens, intuïtieve interface en ongeëvenaarde toegankelijkheid.

Hoe kiest u een efficiënt planningbeheersysteem voor uw praktijk?

Voor medische praktijken is het van vitaal belang dat een planningbeheersysteem perfect voldoet aan specifieke behoeften. De functionaliteiten moeten vooral de planning voor elke medewerker efficiënt kunnen organiseren.

Bovendien moet het verschillende agenda’s van artsen, assistenten en andere personeelsleden binnen één en dezelfde interface kunnen beheren. Alle agenda’s moeten ook door iedereen op elk moment toegankelijk zijn (handig bijvoorbeeld voor het reserveren van gedeelde ruimtes).

Tot slot hebben sommige zorginstellingen te maken met specifieke uitdagingen. Denk aan diegenen die verplicht zijn nachtdiensten, oproepdiensten, tijdelijk werk of deeltijdwerk te beheren. Om aan deze behoeften te voldoen, moet de geselecteerde tool specifieke functionaliteiten bevatten.

Wat zijn de voordelen van deze software voor uw medische planning?

Het is belangrijk te weten dat dit type planningbeheersoftware zich kenmerkt door een zeer snelle ingebruikname. Er is geen uitgebreide training nodig en een nieuwe gebruiker kan de belangrijkste taken meteen beheren. Op deze manier bespaart u tijd en geld.

Toegankelijk via een tablet, smartphone of computer, kunt u uw software overal bereiken, zolang u toegang hebt tot internet. Dus zelfs als u onderweg bent naar een patiënt, kunt u uw agenda en planning volgen.

Bij het maken of annuleren van een afspraak wordt automatisch een e-mailmelding verzonden naar de betreffende arts. Dit helpt u uw werktijd te organiseren en problemen te vermijden (bijvoorbeeld twee patiënten gepland op hetzelfde tijdstip).

Wat betreft het onderhoud gebeurt alles online. Dit wordt tot een minimum beperkt omdat de software niet op alle werkstations in de instelling hoeft te worden geïnstalleerd.

Hier zijn enkele andere voordelen van het gebruik van speciale software voor uw planning:

  • Flexibiliteit
  • Ergonomie
  • Naleving van wettelijke bepalingen
  • Toegenomen automatisering
  • Enz.

Waarom kiezen voor Shyfter voor het beheer van uw medische planning?

Het gebruik van planningbeheersoftware kan u helpen uw medische planning up-to-date te houden zonder het risico te lopen dat u wordt overweldigd door een onmogelijke werklast, en dus ontevreden patiënten.

Dankzij de Shyfter-oplossing kunt u in enkele minuten de werkuren van uw personeel plannen, uw schema’s in realtime beheren, dit alles met een eenvoudige en snelle applicatie.