Wat zijn de voordelen van een digitale tikklok voor uw werknemers?

De werknemers van uw bedrijf kunnen terughoudend zijn over het invoeren van een digitale tikklok. Maar dit is vaak omdat ze dit hulpmiddel negatief waarnemen… Hier zijn de voordelen die u kunnen helpen hen te overtuigen van de waarde van een tijdregistratiesoftware.

Voordeel Nr. 1: Het creëren van een vertrouwensklimaat

Zeer transparant, helpt het systeem van een digitale tikklok om het vertrouwen van uw werknemers in uw bedrijf en uw leiderschap te verbeteren. De invoering van een tijdregistratietool voorkomt misbruik, zowel door werknemers als hun werkgever.

Want dankzij een software of een tijdregistratie-applicatie is er geen ruimte voor fraude. Het is bijvoorbeeld onmogelijk voor een werkgever om zijn werknemers overuren te laten maken zonder deze te compenseren (financieel of via compensatie-uren).

Voordeel Nr. 2: Verbeterde zichtbaarheid van werktijd

Aansluitend op het vorige punt, maar niet minder relevant. Dankzij het gebruik van een elektronische tijdklok is het mogelijk om een overzicht te krijgen van de werktijd van alle medewerkers (HR-deel) en een duidelijk beeld van al hun werktijden als werknemer.

Transparantie en duidelijkheid zorgen voor een beter persoonlijk beheer van hun professionele agenda. Zo kan elke werknemer zijn organisatie en projectbeheer verbeteren dankzij de tijdklok.

Voordeel Nr. 3: Meer controle voor werknemers

Vooral handig voor verlofaanvragen, compensatie-uren en extra uren die verschuldigd zijn of voor het controleren van loonstrookjes, deze verhoogde controle die werknemers hebben is belangrijk.

Op deze manier zijn ze altijd zeker van wat ze recht op hebben. Een tijdklok helpt aanzienlijk bij het verminderen van risico’s op problemen tussen werkgever en werknemers.

Voordeel Nr. 4: Vermindering van administratieve taken en lasten voor het personeel

In plaats van zelf hun gegevens en informatie over de gewerkte uren in te voeren, profiteren werknemers van een tool waar alles geautomatiseerd is. Door te badgegen/registreren worden al hun gegevens direct voor hen ingevoerd.

Met de tijdklok kunnen ze zich concentreren op hun essentiële taken en tijdsverspilling vermijden. Het installeren van tijdregistratiesoftware is dus ook een enorm voordeel voor degenen die verantwoordelijk zijn voor human resources! In feite wordt alles automatisch afgehandeld door de tijdklok en is het toegankelijk op één platform en onze mobiele applicatie.

Voordeel Nr. 5: Betrouwbaarheid van het systeem en uitsluiting van menselijke fouten

Tot slot maakt de installatie van een app of digitale tijdklok het mogelijk om de menselijke factor in het invoeren en beheren van werktijd te verminderen, of zelfs volledig uit te sluiten. Dus geen risico meer op een situatie waarin tijdslots zijn verdwenen of niet overeenkomen met de werkelijk gepresteerde tijd.

Conclusies

De tijdklok is dus zowel interessant voor de personeelsleden als voor hun werkgever. Shyfter, ons bedrijf gespecialiseerd in het beheer van roosters en de installatie van digitale tijdklokken, helpt u bij het implementeren van deze online tijdregistratiesoftware in uw bedrijf. Inderdaad, Shyfter is de #1 planningsoftware in België!